Vlees
U kunt het vlees het beste langzaam ontdooien, zorg er voor dat de biefstuk voor het bereiden op kamertemperatuur is. Zodat na de bereiding de biefstuk niet van binnen nog koud en van buiten lekker gebakken is.



Struisvogelbiefstuk is gemakkelijk te bereiden, u kruid het vlees met peper en zout en bakt het met boter, roomboter of olijfolie mag ook. Iedere kant +/- 3 min. (Naargelang uw eigen smaak kunt u uiteraard variëren; rosé/ medium of al dan niet doorbakken).

Struisvogel stoofvlees lekker aanbraden zoals u gewent bent, laten sudderen.

Stoofmix
1 pond stoofvlees, 50 gr. boter, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 flesje donkerbier, 1 blaadje laurier, 2 kruidnagels, 1 eetlepel mosterd, 1 plakje ontbijtkoek, 1 doosje champignons, 1 eetlepel citroensap, 1 dl. room, peperen en zout

Rozijnensaus
25 gr. boter, 30 gr. bloem, 1 ui, 3 dl. bouillon, 100 gr. rozijnen, 2 eetlepels sojasaus, ˝ dl. room, ˝ theelepeltje tijm, ˝ theelepeltje gedroogde basilicum, ˝ borrelglas port, peper en zout.

Saté
Neem voor 1 pond satévlees een ˝ zakje (Silvo) kruidenmix marinade.
Meng de mix voor een pond (een ˝ zakje met olie of ketjap). Het vlees met marinade insmeren en circa 24 uur in laten trekken. In een wok met olie bakken

Satésaus
3 eetlepels pindakaas, 1 eetlepel suiker, 1 theelepel sambal, 1 kopje water, 2 á 3 eetlepels ketjap.





Struisvogelfilet met sinaasappel-portsaus
* 4 struisvogelfilets
* een klontje boter of een scheut olijfolie
+
Voor de sinaasappelsaus:
* sap van 3 sinaasappels
* 15 cl rode porto
* 1 bouillonblokje
* 1 sjalotje
* 1 takje tijm
* 1 blaadje laurier
* 12 geplette bolletjes koriander
* peper
* zout
* nootmuskaat
* sausdikker naar keuze

Laat de sjalotjes glazig worden.Voeg sinaasappelsap toe,samen met de kruiden.Laat
Vijf minuten zachtjes koken en giet door een zeef.
Bak de filets en houd ze warm. Giet het vet af.
Blus met porto.Voeg de sinaasappelsaus en bouillon toe.

Struisvogelfilet met groene-pepersaus en paprika

* 4 struisvogelfilets
* een klontje boter of een scheut olijfolie
* groene peper in korrels
* kruidenbouillonblokje 25 cl room
* 1 eetlepel cognac whisky mag ook
* peper
* zout
* sausdikker naar keuze
* 4 paprika's


Kruid de filets en wrijf in met de groene peperkorrels.Bak de filets.giet het bakvet af
En flambeer.voeg room en bouillen toe.Laat inkoken en bind.overgiet de biefstuk.

Dien zeer warm op met paprika's



Smakelijk eten!